Accent Wonen
Image default
Tuin inrichting

Voor iedereen die houdt van het buitenleven een aantal tips met het voorjaar in het vooruit zicht!

Het voorjaar staat voor de deur. Dat betekent dat het al wat langer licht wordt, de zon al wat meer kracht heeft en dat de temperaturen al wat kunnen gaan stijgen. Voor iedereen die van het buitenleven houdt is dit een begin van weer heerlijk genieten van de natuur. Maar hoe kan je er nou voor zorgen dat je het beste uit deze tijd kan halen? In dit artikel geven we je een aantal tips om optimaal te kunnen genieten van het buiten zijn! 

Wat zijn kenmerken van het voorjaar?

Het voorjaar begint meestal rond 20 maart, de temperaturen gaan stijgen omdat de zon meer gaan schijnen, de bomen, planten en bloemen gaan weer bloeien en je ziet vaak weer veel jonge dieren. Dat betekent dus voor degene die van het buitenleven houd dat er weer een mooie tijd aan zit te komen!

Tip 1 maak je tuin op tijd voorjaar klaar

Het klinkt misschien gek, maar dat is het niet. Iedereen begint redelijk laat met het voorbereiden van een mooie tuin. Dat betekent dat je alvast kan gaan kijken naar de indeling van je tuin, kiezen voor de passende bloemen, het schoonmaken van de tuintegels en het schuren en beitsen van je tuinmeubels.

Tip 2 laat een tuinkamer plaatsen

Heb je nog geen tuinkamer in je tuin en ben jij echt een buiten mens? Dan zou ik maar snel gaan oriënteren naar een passende tuinkamer in je tuin. Het zorgt ervoor dat je veel vaker van je tuin kan genieten doordat een tuinkamer wind dicht is, beschermt tegen regen en ‘als je ook nog een zonwering erop laat plaatsen’ beschermt tegen de zon.

Een tuinkamer aan huis of een vrijstaande tuinkamer

Een tuinkamer kan je op twee manieren plaatsen. Je kan ervoor kiezen om een tuinkamer aan huis te laten plaatsen of vrijstaand. Het heeft beide zo zijn voordelen. Met een tuinkamer aan huis verleng je namelijk echt je woning en kan je van je woonkamer doorlopen naar je tuinkamer en een vrijstaande woning kan je plaatsen waar je maar wilt.

Tip 3 Wacht niet met het aanschaffen van bijvoorbeeld tuinmeubels of een airco

Dit is toch wel één van de belangrijkste tips die we kunnen geven. Schaf je namelijk je producten in het hoogseizoen aan dan zijn ze vaak veel duurder en duurt het langer voordat het beschikbaar is.

https://www.tuin-optimaal.nl/