Accent Wonen
Image default
Woningen

Drie soorten gordijnen die je kunt kiezen voor de woonkamer

Er zijn veel opties voor gordijnen die je in de woonkamer ramen kunt plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor plissé gordijnen op maat, rolgordijnen of vouwgordijnen. Sommige mensen onderschatten de aanwezigheid van gordijnen in hun huis. Ze realiseren zich misschien niet dat het kiezen van de mooie gordijnen het uiterlijk van je interieur kan verbeteren. Gordijnen worden niet alleen gebruikt om privacy te bieden en de zon tegen te houden, maar ze kunnen ook als decoratief item voor je kamer worden gebruikt. Daarom moet je selectief zijn bij het kiezen van het type, de kleur en het patroon van de gordijnen. Hier zijn de meest voorkomende soorten gordijnen waar je uit kunt kiezen.

Wat zijn plisségordijnen?

Wil je jaloezieën op maat kopen? Een van de soorten gordijnen die geschikt is voor de woonkamer is het plisségordijn. Het ontwerp van deze jaloezieën is eenvoudig. Het is een perfect gordijn voor kleine en grote ramen. Dit gordijn is voorzien van een koord en handvat. Zo open of sluit je het rolgordijn gemakkelijk. Plisségordijnen zijn eenvoudig te monteren in elk type raam. Je hoeft hem alleen nog maar aan het raamkozijn te bevestigen. Je hoeft ook niet te boren. Door zijn eenvoud is plissé zeer populair. Mensen gebruiken hem niet alleen voor thuis, maar ook voor op kantoor.

Kamerverduistering en transparante gordijnen

Als je privacy wilt, kun je een kamer verduisterend gordijn installeren. Dit gordijn kan het zonlicht ook volledig blokkeren. Je wordt dus niet gestoord door zonnestralen. Een kamer verduisterend gordijn kan zowel overdag als ’s nachts het licht van buiten voorkomen. Daarnaast kun je ook een transparant gordijn plaatsen als je het zonlicht door wilt laten. Dit gordijn biedt echter nog steeds privacy omdat je buurman niet kan zien wat je in huis doet. Je kunt een doorschijnend gordijn combineren met een kamer verduisterend gordijn.

Rolluiken

Dit type zonwering gebruikt een soortgelijk systeem als plisségordijnen. Je kunt het rolgordijn openen en sluiten door aan het koord te trekken. Dit rolgordijn biedt ook een minimalistisch design. Het is dus geschikt voor een modern minimalistisch interieur. Je kunt kiezen tussen verduisterende of verduisterende jaloezieën. Block-Out jaloezieën kunnen voorkomen dat er licht door het raam valt. Daarnaast kun je een verduisterend rolgordijn kiezen als je daglicht in je kamer wilt hebben. Het kan echter nog steeds privacy bieden. Door de dim-out jaloezieën houd je de woonkamer overdag licht.