Accent Wonen
Image default
Woningen

Laat de schimmels in uw huis verwijderen door een specialist!

Schimmel komt helaas vaak voor in woningen. Er zijn natuurlijk wel middelen die je zelf kunt gebruiken om de schimmel mee te verwijderen, maar deze middelen werken tijdelijk en alleen wanneer er sprake is van weinig schimmel in de woning. Wanneer er sprake is van veel schimmel in de woning, dan heb je te maken met een hardnekkig probleem dat je het beste door een professioneel bedrijf kunt laten verhelpen. Natuurlijk helpt het ook wanneer je voorkomt dat schimmel de kans krijgt om zich in de woning te ontwikkelen. Maar, hoe doe je dit? En wat zijn de mogelijkheden om schimmel door een specialist uit je woning te laten verwijderen?

Wat zijn schimmels?

Schimmels zijn micro-organismen. Je komt ze vaak tegen op vochtige plekken. Op sommige plekken in huis, waar het niet mogelijk is om er goed uit te luchten, komen schimmels ook weleens voor. Het is belangrijk om deze schimmels te (laten) verwijderen, omdat deze nadelige gevolgen kunnen hebben voor je gezondheid. 

Schimmels komen niet zomaar voor in een woning. Er zijn verschillende oorzaken, waardoor schimmels de kans krijgen om zich te ontwikkelen in een woning, bijvoorbeeld:

  • woongedrag
  • lengte van het douchen
  • onderhoud van de woning 

Het is belangrijk dat een woning voldoende wordt geventileerd. Ook het (juist) verwarmen van een woning is belangrijk. Tijdens het douchen, komt er condens vrij. Kleine waterdruppeltjes zullen zich dan gaan hechten aan plekken waar het koud is. Je ziet ze dan terug op de muren, het plafond of aan de douchewand. Als het vocht niet wordt drooggemaakt, vormt zich op de vochtige plekken een ideale leefomgeving voor schimmels. Je kunt condensvorming tijdens het douchen niet voorkomen, tenzij je met koud water doucht. Je kunt condensvorming wel verminderen door erop te letten dat je korter doucht.

Onderhoud van de woning speelt ook vaak een grote rol in de kans die schimmel heeft om zich in de woning te ontwikkelen of niet. Zo zijn sommige woningen wat ‘onhandig’ gebouwd. Je kunt hierbij denken aan een woning die een vliering heeft waar je moeilijk bijkomt. Doordat dit een ruimte is waar niet actief gebruik van wordt gemaakt, zal schimmelontwikkeling hier kunnen plaatsvinden. Ook als je in de woning houten muren of constructies hebt die niet goed onderhouden zijn, kan schimmel er vrij de gang gaan.

Schimmel in huis

Welke soorten schimmels kun je vinden in huis?

Er zijn verschillende soorten schimmels in huis mogelijk. Zo kun je te maken hebben met schimmel die roze, geel, zwart, wit of groen van kleur is. Gele schimmel behoort tot Aspergillus. Deze schimmel vormt zich vaak op vochtige plekken. Daarom kom je 
deze vaak buiten of in de badkamer tegen. 

Zwarte schimmel komt het meeste voor. Deze schimmel kom je vaak tegen in de badkamer. Dit komt, omdat zwarte schimmel dol is op vochtige plekken. Zodra je zwarte schimmel ziet, is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk wordt verwijderd, omdat deze nadelige gevolgen kan hebben voor zowel de woning als voor de gezondheid van de mens. 

Witte schimmel is pluizig. Je komt deze schimmel overal tegen. Deze schimmel wordt ook wel salpeterzuur genoemd. Vocht is een belangrijke veroorzaker van deze schimmel, maar ook kun je deze aantreffen op planten.

Het ontstaan van roze schimmel kent geen specifieke oorzaak. Je komt deze schimmel vaak tegen op plekken waar het donker is of waar er sprake is van onvoldoende ventilatie.

Schimmel laten verwijderen door een professional 

Het is natuurlijk beter om te voorkomen dan te genezen, maar helaas is het niet altijd te voorkomen dat schimmel zich in de woning vormt. Je kunt dan wel een professional, zoals Lavos Reiniging, inschakelen om schimmels in huis te laten verwijderen. Een professioneel bedrijf, zoals Lavos Reiniging, heeft de juiste middelen om schimmels uit een woning te verwijderen. Er wordt altijd gebruikgemaakt van bestrijdingsmiddelen die onschadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast zal er ook altijd worden gekeken naar de mogelijkheden om schimmels definitief uit je woning te verwijderen. Tot slot krijg je ook advies over hoe je de woning schimmelvrij kunt houden. Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek welke mogelijkheden er zijn om je woning schimmelvrij te laten maken.