Accent Wonen
Image default
Aanbiedingen

Matras maten

Matras maten

Bij het winkelen voor een matras moet je met zoveel dingen rekening houden – hardheid, gevoel, constructie, budget – het is veel! Een van de belangrijkste beslissingen die shoppers moeten nemen, is echter de matrasmaat die ze gaan kiezen.

Het vinden van de juiste matrasmaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen genoeg slaapoppervlak hebben voor zichzelf en hun partner (als ze die hebben). Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er genoeg extra ruimte in de slaapkamer is, zodat de persoon kan bewegen, rondhangen en ontspannen.
Welke matrasmaat is het beste voor mij?
Voordat u de creditcard pakt en de bestelling bevestigt, moet u eerst wat werk verrichten om er zeker van te zijn dat u de juiste matrasmaat kiest. Mensen die een matras willen kopen, moeten het volgende in gedachten houden wanneer ze gaan winkelen en uiteindelijk hun nieuwe matras in de slaapkamer leggen.

Meet de slaapkamer

Het is zo belangrijk om te weten met hoeveel ruimte je werkt voordat je een matras koopt. Het nemen van een meetlint en het krijgen van de exacte afmetingen van de slaapkamer kan helpen bij het beslissen welke matras grootte het beste zal passen. Als iemand in een appartement woont, kan hij ook bij het verhuurkantoor informeren naar de exacte afmetingen van de kamer.

Denk aan de lichaamsgrootte

Dit is een van de belangrijkste dingen die zal bepalen welke matras grootte om te kiezen, dus mensen moeten overwegen hun lengte en gewicht en die van hun partner en dan beslissen welke matras grootte zal hen de juiste hoeveelheid ruimte.

Budget

Geld groeit niet aan de bomen, en niemand wil extra uitgeven aan een matras dat hij niet echt nodig heeft. Bijvoorbeeld, tenzij een kleinere persoon een ton van de ruimte om te bewegen wil, kan een California King te veel voor hen zijn, en ze kunnen serieus geld besparen door te gaan met een kleinere, meer betaalbare matrasmaat meer ideaal voor hun postuur. Het gaat allemaal om het vinden van een matras die de juiste hoeveelheid ruimte biedt zonder de bank te breken.

Onderzoek de proefperiode & garantie-informatie

Wanneer iemand online winkelt, is het vrijwel onmogelijk om de matras uit te proberen voor de aankoop, en daarom is het een goed idee om een matras te kiezen die wordt geleverd met een lange proefslaaptijd. Dit geeft mensen wat tijd om uit te vinden of de matras echt de juiste maat voor hen is of dat ze voor iets kleiners of groters willen gaan. Zorg er ook voor dat de matras een goede garantie heeft voor het geval er gebreken of andere problemen zijn.

Plan de verhuizing van de matras

Of u nu een matras online of in de winkel koopt, zorg ervoor dat u uitzoekt of de matras gemakkelijk door de voordeur naar de slaapkamer kan worden verplaatst. Als het een bed in een doos is, verplaats de doos dan naar de slaapkamer en open hem daar – open hem niet in een andere kamer. Als het een grotere, meer omslachtige matras is, kijk dan of de winkel of het matrassenbedrijf een witte handschoen levering aanbiedt.

Wij zijn hier om de standaard matrasmaten en bedmaten uit te leggen, hoe ze zich tot elkaar verhouden en hoe u de perfecte matrasmaat kunt vinden – lees verder om de juiste matrasmaat te vinden!

Full-size matras 140×200. Een full-size matras heeft dezelfde lengte als een lits-jumeaux matras, maar is 16″ breder. Een volwaardige matras kan ideaal zijn voor iemand die alleen slaapt en wat meer ruimte wil of voor koppels die kleiner van gestalte zijn.

Queen matras 160×200. Queen matrassen zijn breder en langer dan een full-size matras. Een queensize matras is geweldig voor een alleenstaande die graag die extra ruimte heeft en het in zijn/haar slaapkamer kan passen. Het is ook een matras dat groot genoeg is voor de meeste koppels.

De enige reden om van een queensize matras af te gaan is als uw slaapkamer groot genoeg is om iets groters aan te kunnen of als u gewoon echt het extra oppervlak wilt om op te slapen.

matras