Accent Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Verwen de vogels met meelwormen

Verwen de vogels met meelwormen

Je kunt meelwormen kopen voor vogels om ze eens lekker te verwennen. Deze zijn rijk aan eiwitten en daar zijn ze erg gek op. Bovendien koop je ze in gedroogde vorm en daardoor zijn ze heerlijk knapperig. Dit is ook de beste manier om de eiwitten en vitamines goed te kunnen bewaren. Tevens is het een natuurlijk middel, dus geschikt voor alle soorten vogels. Zorg er alleen wel voor dat je niet te veel buiten strooit. Dit om de kans op bederven te voorkomen. In de schaduw zal dit nog wel meevallen, maar in de zon zeker niet. Je kunt het voer in zowel de zomer alsmede de winter geven.

Vogels voeren

Met de vogelvoer aanbieding sla je altijd lekker in om de vogels het hele jaar te kunnen voorzien van lekker. Ze zijn gek op zaden en noten in allerlei verschillende vormen. Je kunt dit over het terras strooien, maar ook in een bakje doen. Let er dan wel op dat er ook wat lekkers staat op een beschutte plek. Er zijn natuurlijk ook diverse vogelsoorten die niet zo graag dicht bij de mensen komen. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen dat je niet te veel geeft. Dit heeft niets met de kwaliteit te maken, maar puur dat alles met een hete temperatuur kan bederven. Daarnaast is het ook wel leuk om de vogels op verschillende tijdstippen te voeren. Zo kun je de hele dag van deze lieve dieren genieten.

Geef ze ook wat te drinken

Het is altijd lekker als er een badje staat met water waar de vogels uit kunnen drinken. In de meeste gevallen meerdere zodat ook de beschutte plekjes voorzien zijn van een drinkplek. Daarnaast kunnen ze zichzelf hier ook in wassen. Zeker in de hete zomer, want dan hebben ze ook behoefte aan een opfrisser. Het is dan helemaal heerlijk als je er wat steentjes in legt zodat ze zichzelf goed vast kunnen houden. Eventueel zou je dit ook kunnen doen doordat je een laagje zand onder het water legt. Let wel op dat je het ook regelmatig ververst. Ook als het niet in de zon staat dan kan het nog weleens opwarmen. We hebben zelf immers ook het liefste een vers glas water.

Waarom is het zo belangrijk dat we goed voor de vogels zorgen?

Vogels zijn een van de belangrijkste dieren voor het klimaat. Ze zijn namelijk in staat om koolstof op te slaan, waar we veel te veel van hebben. Voor een groot gedeelte zijn ze dus ook belangrijk voor een zuivere lucht en dat we voldoende zuurstof hebben op aarde. Als er vandaag op morgen geen vogels meer zouden zijn, dan zou dit al snel tot een klimaatramp oplopen. We mogen daarom ook echt wel wat terugdoen voor de vogels, want zij zorgen ervoor dat wij kunnen leven.