Accent Wonen
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Wat kan je doen om je huis koel te houden tijdens de warme dagen?

Het is zomer en dat betekent dat u een extra strijd moet leveren om uw huis koel te houden. Maar als u net als veel huiseigenaren bent, vindt u het misschien moeilijk om uw huis comfortabel te houden tijdens deze warme dagen. In dit artikel geven we u een aantal tips om uw huis koel te houden zonder dat het u veel geld kost.

Een ventilator voor het hele huis installeren

Het installeren van een ventilator voor het hele huis is een geweldige manier om uw huis te koelen en geld te besparen op uw elektriciteitsrekening. Ze kunnen in één middag worden geïnstalleerd, dus het is de kosten zeker waard.

Om de ventilator voor het hele huis te installeren, hebt u nodig:

  • Een stroombron
  • Een kanaalsysteem dat u in staat stelt de ventilator te verbinden met buitenlucht (het frame wordt voorgemonteerd geleverd)

Laat zonwerende raamfolie plaatsen

Zonwerende raamfolie kan helpen om uw huis in de zomer koel te houden door de hoeveelheid warmte die uw huis binnenkomt te verminderen. Dit gebeurt door de zonnestralen terug te kaatsen naar de hemel, zodat ze niet op uw ramen schijnen. Hierdoor dalen uw energiekosten en blijft het binnen comfortabeler.

En het mooiste is dat u met raamfolie ook nog eens kunt besparen op uw maandelijkse energierekening!

Luifels en zonneschermen

Het eerste waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een zonnescherm of zonnewering is de grootte ervan. U moet ervoor zorgen dat het zal passen in de juiste ruimte van uw huis. Als u bijvoorbeeld een zonnescherm voor uw terrasdeur wilt, moet het minstens een halve centimeter hoger zijn dan uw deuropening, zodat mensen eronderdoor kunnen lopen zonder hun hoofd te stoten.

Bomen rond uw huis planten

Bomen zijn een van de gemakkelijkste manieren om de temperatuur van uw huis te verlagen. Bomen rond uw woning kunnen de temperatuur tot wel 30 graden helpen verlagen! Bomen verlagen niet alleen de temperatuur, maar bieden ook schaduw tegen de zon en voorkomen dat u gaat zweten als het erg warm is. Als u nog geen bomen op uw terrein heeft, overweeg dan om er een paar te planten om de hoeveelheid warmte in uw huis te verminderen.

https://raamfolie-shop.nl/