Accent Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Low budget je tuin verbouwen? Dat doe je zo

Nu de zomer met rasse schreden door de herfst wordt ingehaald, zijn veel mensen op zoek naar een manier om hun tuin low-budget te verbouwen. Een vakantie in binnen- of buitenland is natuurlijk heerlijk, maar daarna wil je ook graag dat jouw tuin er weer netjes bij ligt. Omdat het leven tegenwoordig al duur genoeg is, geven we je hier enkele tips om jouw tuin met zo min mogelijk euro’s helemaal op te knappen.

Je tuin verbouwen; waar moet je op letten?

Wanneer je jouw tuin gaat verbouwen, is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Allereerst het budget: dus hoeveel kun en wil je aan jouw tuin spenderen? Ten tweede is het doel van je verbouwing belangrijk: wil je een loungeplek in je tuin maken of juist extra groen aan jouw betonnen jungle toevoegen? Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de sfeer en uitstraling die je voor jouw tuin wilt creëren. Mag het landelijk zijn? Of juist liever industrieel? Afhankelijk daarvan kun je aanpassingen in je tuin doorvoeren.

Wat is je budget?

Gemiddeld kost een tuinverbouwing tussen de €5.000,- en de €10.000,-, afhankelijk van je wensen. Dit bedrag kan natuurlijk een stuk hoger of lager liggen: het is maar net hoeveel geld je ervoor ter beschikking wilt en kunt stellen. Heb je een laag budget? Dan is het belangrijk om te kijken naar hoe je met kleine aanpassingen een groot verschil kunt maken. Nieuwe tegels en een nieuwe schutting plaatsen kunnen je tuin al direct transformeren. Hiermee geef je jouw tuin een frisse uitstraling en jouw tuin kan er gelijk weer vele jaren tegenaan.

Wat wil je verbouwen en wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Wil je een loungeplek creëren, of juist een onderhoudsarme tuin? Wil je een Engelse tuin vol wilde planten of wil je juist een vijver met vissen en veel decoratie eromheen laten plaatsen? Kijk bij een verbouwing altijd naar het doel van je verbouwing en welke materialen essentieel zijn voor jouw verbouwing. Zo verlies je niet het doel achter de verbouwing uit het oog en zit je ook scherper op je verbouwingsbudget.

Welke sfeer en uitstraling wil je aan jouw tuin geven?

Wil je de sfeer van jouw woning doortrekken naar jouw tuin? Of mag de ‘look en feel’ van jouw tuin verschillen van jouw woninginrichting? Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om de sfeer van hun woning door te trekken in hun tuin, zodat dit een mooi geheel wordt. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Kijk dan ook eens online op Hekkenpoorten.nl. Hier vind je allerlei soorten hekken en poorten in diverse prijsklassen. Je kunt hier ook terecht voor inspiratie voor jouw nieuwe tuin.

http://hekkenpoorten.nl/