Accent Wonen
Image default
Huiseigenaren

Hoe werkt een ontstoppingsveer?

Een ontstoppingsveer is een specifiek type veer dat kan worden gebruikt om een verstopping in uw huis op te heffen. Het is nu van cruciaal belang dat u de veer op de juiste manier gebruikt. De meest cruciale stappen worden hieronder samengevat. Je kan ook altijd een rioleringsbedrijf inhuren om bijvoorbeeld bij je huis in Amsterdam je riool te ontstoppen met een ontstoppingsveer.

Zorg ervoor dat alles in orde is.

De eerste stap is natuurlijk om je voor te bereiden op de taak die je te wachten staat. Trek wat vuile kleren aan en leg wat oude handdoeken onder de leidingen waar de obstructie zich voordoet. Werken met een veer kan behoorlijk smerig worden, afhankelijk van de aard van de verstopping.

Koppel de sifon los.

Als je dat gedaan hebt, moet je de sifon vervangen. Veel huizen door heel Nederland hebben deze sifon geinstalleerd, ook in de omgeving Utrecht. Als het u niet lukt de sifon te verwijderen en het riool in Utrecht te ontstoppen, zijn er veel rioleringsbedrijven die u kunnen helpen. De sifon kan met de hand, met de handen of met gereedschap worden verwijderd. 

Gebruik een sleutel die versteld kan worden nadat je van de hevel af bent. Hierna moet alles geïnspecteerd en schoongemaakt worden. Als u de obstructie lokaliseert, is de ontstopper niet nodig. Zelfs als je niets vindt, is het mogelijk om de obstructie te verwijderen. Om het doorsnijden te vergemakkelijken, verwijdert u de hevel. Om de sifon te verwijderen, moet u zo dicht mogelijk bij de afvoerpijp komen. Kijk binnenin om te kijken of er verstoppingen in de afvoerpijp zitten. Als je van de belemmering af kunt komen, is dat geweldig. Kijk wat je kunt doen om het uit de weg te krijgen. Gebruik de afvoerreiniger indien mogelijk.

Gebruik de ontstoppingsveer om de verstopping te verhelpen.

Het is tijd om de plunjer aan het werk te zetten. Steek de boorkop van de slang met de hand in de leiding. Plaats de kop van de slang in de afvoer (als de sifon niet verwijderd is) of in de muurdoorvoer. Laat koud water door de slang stromen als de sifon niet verwijderd is. Als u de boor met kracht in de afvoer drukt, kan het afvoergat of de buis beschadigd raken. Wees geduldig en attent. Zorg ervoor dat je altijd voorzichtig bent. Als u niet geduldig of attent bent, kan u beter een rioleringsbedrijf in Midden-Nederland inhuren die door heel Nederland rioleringen ontstoppen, zoals in Lelystad of Amersfoort. 

Ontgrendel de veer door hem te draaien.

Vervolgens moet de ontkoppelingsveer worden gedraaid. Begin met de handgreep de veer af te rollen. Houd de handgreep van het ontstoppingsgereedschap zo dicht mogelijk bij de ingang van de pijp. Hoe minder kracht u op de boor uitoefent, hoe meer speling hij heeft. Draai de hendel langzaam en gestaag aan. Probeer het niet te overhaasten of te traag te draaien. 

Elimineer de belemmering.

Verwijder het obstakel door de boorkop heen en weer te bewegen met de aftapveer als u er eenmaal bij bent. Probeer zoveel mogelijk het obstakel op deze manier te overwinnen. Probeer echter niet de buis vast te klemmen door in de wanden te boren. Stop met duwen als u schrapende geluiden hoort. En kalibreer opnieuw als u denkt dat de boor vastzit in de verstopping. Dan moet u de slang uit de pijp verwijderen. De obstructie komt in sommige omstandigheden naar boven. Trek de slang eruit totdat er geen weerstand meer is en de buis zijn volledige lengte heeft bereikt.

Indien u er niet uit komt, kan u dit rioleringsbedrijf in Almere inschakelen die door heel Midden-Nederland hun service aanbieden.

 

https://rvs-rioolservice.nl/