Accent Wonen
Image default
Huiseigenaren

Ik ga verhuizen, maar hoeveel dozen heb ik ongeveer nodig?

Wie aan verhuizen denkt, denkt aan de vele dozen die nodig zijn. Toch wordt hier vaak een verkeerde inschatting in gemaakt. Het is vervelend wanneer er nog veel dozen overblijven, maar net alle spullen niet mee kunnen nemen door een gebrek aan verhuisdozen is ook niet ideaal. Van Gastel Verhuizingen begrijpt dit maar al te goed. Hierom hebben wij een blog geschreven om u te helpen bij het aantal dozen die voor uw situatie nodig zijn.

Eenpersoonshuishouden

Wanneer u alleen bent en wilt verhuizen is het voor uzelf het eenvoudigst om in te schatten hoeveel dozen u nodig heeft. Het zijn enkel uw spullen en hoeft geen rekening te houden met andere mensen. De vuistregel die wij van Van Gastel Verhuizingen aanhouden is 10 tot 15 dozen per kamer. Woont u in een driekamerappartement? Dan zou u aan 45 dozen genoeg moeten hebben.

Tweepersoonshuishouden

Bij een tweepersoonshuishouden wordt het al iets ingewikkelder. Het allerbelangrijkste is dan ook dat jullie beide goed op te hoogte zijn van de spullen van de ander. Zo kunnen er valide inschattingen gemaakt worden en duikt er niet opeens een volle opslag op waar u uw of partner niet van op de hoogte was. Aangezien de vuistregel geldt voor 10 tot 15 dozen per kamer, zal dit ook tellen voor een tweepersoonshuishouden. Echter, wanneer u vanuit twee huizen komt, zullen dit er meer zijn. Aan 60 dozen zou u dan genoeg hebben.

Gezin

Een gezinsverhuizing is uiteraard anders dan een kleinere verhuizing. Zeker met kinderen zijn er veel dozen nodig voor speelgoed, kleding en andere accessoires. Er kan een splitsing gemaakt worden in een klein en een groot gezin. Kleinere gezinnen hebben gemiddeld zo’n 70 dozen nodig. Ook hiervoor geldt de vuistregel van 15 dozen per kamer.

Bent u een groot gezin, vanaf vier personen, dan is 90 dozen een reëel aantal. Voor elke persoon die bij de verhuizing komt (beginnend bij 4 personen) horen 10 extra dozen.

Bent u van plan binnenkort te verhuizen? Dan bent u op het goede adres bij Van Gastel Verhuizingen. Wij bieden u de mogelijkheid om de verhuisdozen te huren in plaats van te kopen. Deze service, samen met een verhuizing, kunt u bij onze beide vestigingen, verhuisbedrijf Bergen op Zoom en verhuisbedrijf Etten-Leur verwachten.

https://www.vangastelverhuizingen.nl/